martes, 5 de octubre de 2010

Andre. Henri Cartier-bresson

Va néixer a Chanteloup-les-vignes, als afores de París, el 22 d'agost de 1908. Als 22 anys va decidir provar sort a Costa d'Ivori on va realitzar les seves primeres fotografies. Un altre cop a França, va adquirir una càmera Leica que quedaria associada a ell. Després de fer petites incursions al moviment surrealista va fundar l'agència fotogràfica Magnum amb Robert Capa, David Seymour i George Rodger.
Durant la seva carrera va tenir l'oportunitat de fotografiar personalitats com Pablo Picasso, Henri Matisse, Marie Curie, Edith Piaf, Fidel Castro i Ernesto Guevara. A més, va cobrir importants esdeveniments com la mort de Gandhi, la Guerra Civil Espanyola o l'entrada triomfal de Mao Zedong a Pequín. Cartier-Bresson va ser el primer periodista occidental que va poder visitar la URSS després de la mort de Stalin.
El 2003, Heinz Bütler va dirigir el llargmetratge Henri Cartier-Bresson - Biographie eines Blicks, documental biogràfic interpretat pel propi Cartier-Bresson a més d'Isabelle Huppert, entre d'altres.
Amb la seva esposa, Martine Frank, com ell, fotògrafa, va crear l'any 2000 una fundació encarregada de reunir les seves millors obres. Va morir el 2 d'agost de 2004 a Cereste, França.

Image and video hosting by TinyPic

No hay comentarios:

Publicar un comentario