martes, 31 de mayo de 2011

Robert Capa -Silvia


Ernest Andrei Friedman més conegut com Robert Capa nascut a Budapest (Hongria), el 22 d'octubre de 1913 i mort a Thai Binh (Vietnam) el 25 de maig de 1954, és un dels corresponsals gràfics de guerra més famosos del segle XX.
Robert Capa (de nom real Ernest Andrei Friedmann) natural de Budapest, Hongria, formava part d’una família jueva. La seva mare era modista i el seu pare un pensador intel•lectual. Ja que sa mare es va veure obligada a instal•lar el seu taller a casa a causa de la gran depressió de 1929, l’Ernest voltava pels carrers de la ciutat, i així va ser com va conèixer a Eva Besnyo, que el va iniciar en l’art de la fotografia. Més tard, quan va complir la majoria d’edat, es va veure obligat a sortir del país, com molts altres joves del moment, pressionat per la falta d’un govern democràtic i socialista. Després de passar per alemanya, va anar a parar a París, on va trobar una bona feina de reporter, per fotografiar les revoltes i mobilitzacions del front popular.
Aproximadament l’any 1934, intentant fugir del nazisme, coneix a la fotògrafa alemanya Gerda Taro, qui més tard esdevindria la seva companya sentimental i professional. En veure que les seves fotos acostumaven a ser refusades, s’inventen el pseudònim “Robert Capa”, un suposat fotògraf americà. D’aquí ve la polèmica de qui dels dos va ser l’autor de algunes de les seves obres més famoses. Al esclatar la Guerra Civil Espanyola el juliol de 1936, decideixen viatjar a Espanya per cobrir els fets que allà succeïren.

No hay comentarios:

Publicar un comentario